MASSZÁZSOK – hát, gerinc, testmasszázs és reflexológia

10,000Ft

Product Short Description

VIEW OUR WEEKLY PROMOTIONS

Leírás

Hát és gerincmasszázs + bónusz állapotfelmérés                                                                          60 – 90 perc  / 10.000 Ft

Talpmasszázs – reflexológia  + bónusz állapotfelmérés                                                               80 – 110 perc /  12.000 Ft

 

 

Hogyan működik a reflexológia?
Több, mint talpmasszázs

A reflexológia mögött húzódó elmélet szerint a talpon (és a tenyéren) található reflex zónák mindegyike különböző szervekkel, mirigyekkel és egyéb testrészekkel áll összefüggésben. A reflex zónákra gyakorolt nyomás pedig egészségesebbé teszi az energiaösvényeken keresztül a kapcsolatos szerveket.

A tudományos magyarázat szerint a reflexológia úgy működik, hogy a nyomás olyan jeleket küld, amelyek kiegyensúlyozzák az idegrendszert, illetve olyan anyagokat szabadít fel, mint például az endorfin, amelyek csökkentik a fájdalmat és a stresszt.

 

Milyen érzés a reflexológia?

A legtöbben főként relaxáló hatásúnak érzik ezt a masszázstípust. Fontos, hogy alapvetően nem jár fájdalommal, ezért, ha fájdalmat érzel, tudasd a terapeutával, aki ezután a komfortzónádhoz igazítja a kezelést. Emellett néhány terület érzékenyebb lehet, s ezeken a masszőr hosszabb ideig is időzhet: az enyhe fájdalomnak, illetve érzékenységnek a nyomásra enyhülnie kell. Ha csikis vagy, se izgulj, a reflexológus finom nyomást fejt ki a lábra.

Miben különbözik egy hagyományos talpmasszázstól?

Egy hagyományos talpmasszázs a svéd masszázshoz hasonlóan olajat vagy krémet alkalmazva gyengéd, csúsztató simításokkal masszírozza át a lábfejet. A reflexológia sokkal lokalizáltabb, a meghatározott pontokra fejti ki a nyomást, elmélete szerint az adott szervre-testrészre kívánva hatást gyakorolni.

Mire jó a reflexológia?

Az alábbi állapotokat enyhíti és jobbítja a masszázs e formája:

:: stressz és ezzel összefüggésben álló állapotok

:: izomfeszültségből eredő fejfájások

:: emésztési problémák

:: hormonális egyensúlyzavarok

:: alvászavar

:: arthritis fájdalmak

:: sportsérülések

:: hátfájdalmak

:: menstruációs rendellenességek, mint pl. premenstruációs szindróma (PMS)

:: daganatos betegségek kiegészítő kezeléseként is alkalmazzák

:: nem helyettesíthet orvosi kezelést!

Mi történik egy tipikus kezelésen?

Egy tipikus kezelés 45-60 percig tart, és egy egészségügyi állapotról és életvitelről szóló konzultáció előzi meg. Ezután a terapeuta megkér, hogy vedd le a cipőd és zoknid, és helyezkedj el kényelmesen egy széken vagy masszázsasztalon. Egyébiránt természetesen teljesen felöltözve maradsz.

A reflexológus elsőként felméri, hogy mely területek mutatnak érzékenységet, majd gyors mozdulatokkal felmelegíti a talpad. Ezután kezd módszeresen nyomást gyakorolni a reflex zónákra a lábujjaktól haladva a sarok irányába. Elképzelhető, hogy a masszázshoz krémet vagy olajat is használ.

Kinek nem ajánlott?

Ha várandós vagy, kérd ki az orvosod véleményét, és ha engedi a masszázst, akkor tájékoztasd állapotodról a reflexológust is. Emellett minden esetben nagyon fontos, hogy teljesen és pontosan felidézd az egészségügyi előéleted a kezelés előtt. Ha sérülésed vagy érbetegséged van, például rögösödésre hajlamos vagy, kérdezd meg a kezelőorvosod, mielőtt masszázsidőpontot foglalnál.

Related Products

Go to Top