Négy akupresszúrás pontot a gyakori fájdalmak enyhítésére!
Ősi kínai módszer, biztosan segít!
Az akupresszúra az ókori Kínából eredő, több ezer éves orvoslási módszer. Azt vallja, hogy testünkön léteznek olyan pontok, amelyekre nyomást gyakorolva enyhíthetők bizonyos fájdalmak. Ezek a pontok energetikai szempontból kapcsolatban állnak az egész testtel.
A SzínesVilág most megmutatja neked azt a négy akupresszúrás pontot, amely a leggyakoribb fájdalomfélékre nyújthat gyors megoldást. Mindenképp próbáld ki ezeket, mielőtt a gyógyszerekhez fordulsz!
Mivel nyomd meg a pontokat? Egyszerűen a hüvelykujjaddal! Az időtartam 2-5 perc legyen, napont háromszor is megismételheted. Ennél többször viszont nem javasolja a kínai gyógyászat az akupresszúrás pontok ingerlését, mert az a test energetikai hálójában zavart okozhat!
Íme, a 4 legfontosabb akupresszúrás pont és a fájdalom, amit eltüntethet:
A ‘GB20’ vagy Feng Chi néven ismert pont a tarkónk fölött helyezkedik el. Stimulálásával megszűnhet a fejfájás, migrén, fáradtság miatti homályos látás, maga a fáradtság és az influenza kezdeti tünetei. Célszerű hüvelykujjal végezni a pontok stimulálását. A masszázst kapó fél egyfajta energialöketet érez a fejében.
Az ‘LV3’, más néven Tai Chong az a pont, amit stressz, alsó deréktáji fájdalom, lumbágó, magas vérnyomás, menstruációs görcsök, álmatlanság és szorongás esetén érdemes ‘elővenni’. A nagylábujj és a második lábujj csontja közötti területen található. A rá gyakorolt nyomás legyen enyhe és körkörös mozdulatot is szabad bele vinni, mivel azon a területen elég vékonyka csontjaink vannak.
Az L14-es, vagyis a Hoku pont segít a stressz tüneteinek enyhítésében, de olyan fájdalmakra is hatással lehet, mint a fogfájás, fejfájás, arcüregi fájdalmak vagy a tarkó feszülése. Fejfájás esetén lehet a nyomkodása hosszabb is, mint öt perc, egészen a fájdalom eltűnéséig.
Az ‘ST36’ pont elnevezése kínaiul Zu San Li. A gyomorral kapcsolatos gondokra adhat gyógyírt, úgymint gyomorfájás, emésztési zavarok, hányinger, hányás, bélproblémák. Ez a pont aktiválja az immunrendszert is, ezért érdemes stimulálni járványos időszakban.
(Zöld újság)